Teambuilding-aktiviteter for bedrifter: Tips til leker, oppgaver og øvelser

Ønsker du å styrke samholdet i bedriften din og forbedre kommunikasjonen mellom de ansatte? Da kan teambuilding være løsningen! Gjennom morsomme og utfordrende aktiviteter og oppgaver kan du motivere og engasjere teamet ditt, samtidig som du bygger tillit og fremmer en mer effektiv kommunikasjon. I denne artikkelen vil vi presentere noen av de beste teambuilding-aktivitetene for voksne.

Trenger du hjelp med teambuilding? Ta kontakt her!

 

Hvorfor er teambuilding-aktiviteter viktig for bedrifter?

Teambuilding gir ansatte en mulighet til å prøve seg på ulike aktiviteter og oppgaver som skiller seg ut fra de daglige gjøremålene. Dette bidrar til å bygge tillit og fremme en mer effektiv kommunikasjon. En bedriftskultur bygget på tillit gjennom sosiale aktiviteter vil motivere de ansatte. Kombinasjonen av å gjøre noe sosialt sammen med kollegaer og utføre oppgaver med overføringsverdi til arbeidslivet, styrker samholdet og legger grunnlaget for videre utvikling av teamet.

 

Sosiale teambuilding-aktiviteter og kommunikasjonsøvelser

Nye utfordringer skaper nye måter å kommunisere på. Når det tas avgjørelser på egenhånd og i fellesskap, vil både styrker og svakheter komme sterkere frem. Det er en fin mulighet til å kartlegge gruppen i andre omgivelser og få innsikt i kollegaenes skjulte talenter og ferdigheter. Læringspotensialet forbedres også når alle i bedriften blir tatt ut av sin komfortsone og inn i nye utfordringer.

Tips til teambuilding-aktiviteter

Det er mange enkle og morsomme aktiviteter som kan bidra til å styrke samholdet i teamet ditt. Her er noen eksempler på teambuilding-aktiviteter:

 

Fleip eller fakta

En unik mulighet til å vise frem en humoristisk side og kanskje imponere litt. Gi hver deltaker fire påstander, der tre skal være fakta og én skal være en fleip. De andre deltakerne skal gjette hvilken påstand som er fleip.

 

Musikkquiz

Lag en Kahoot med spørsmål om musikk og legg inn flere musikalske innslag der man for eksempel gjetter artist, navn på låt eller de neste ordene i teksten.

 

Musikkbingo

Deltakerne får utdelt et ark med mange ulike sanger fordelt utover på et bingobrett. Spillerne må deretter gjette seg til hvilke sanger som blir spilt og krysse av på brettet.

 

Aktivitetsløyper

Sett opp en løype med ulike øvelser og oppgaver som tester både samarbeid og kommunikasjon. Bestem formålet med løypen først, skal den kun være gøy, eller skal den virkelig få testet ut samarbeidet? Gå nøye gjennom regler og utførelser, konkurranseinstinkt kan bidra til mye diskusjon!

 

Escape room

I et escape room blir deltakerne låst inne i et rom og må jobbe sammen for å finne ledetråder og løse gåter for å komme seg ut. Dette krever god kommunikasjon, samarbeid og problemløsningsevner, og kan være en flott måte å bygge team på. Vi kan blant annet tilby en skreddersydd opplevelse med Power Escape der hele oppdraget løses inne i et gitt antall hotellrom. Alt blir tilpasset gruppen og hvor mange dere er. En fin måte å inkludere en teambuilding-aktivitet til et seminar eller foredrag.

 

Matlagingskonkurranse

En matlagingskonkurranse kan være en morsom og kreativ måte å bygge team på. Del de ansatte inn i grupper og gi dem en oppskrift som de må følge. Sett en tidsbegrensning, og la gruppen som lager den beste retten vinne en premie. Dette kan være en fin måte å fremme samarbeid, kommunikasjon og kreativitet på.

 

Teambuilding for selskapets sosiale samvittighet

Corporate Social Responsibility handler om å ta sosiale og miljømessige hensyn gjennom frivillig arbeid, noe man fint kan kombinere med teambuilding. Ta i et tak hos det nærmeste eldresenteret, bidra med en real dugnad i uteområdet på jobb eller sett i gang et arrangement for å samle inn penger til et veldedig formål. Det er en god følelse å gjøre en forskjell, les mer om teambuilding og tips til CSR her. 

Skreddersydde aktiviteter, leker og øvelser for teambuilding

Vi er en totalleverandør av arrangement til norsk næringsliv, og hjelper gjerne til med å planlegge hele eventet, tilpasse oss innenfor rammer eller levere et enkelt opplegg med teambuilding etter ønske. Vi har erfarne prosjektledere som kan følge arrangementet fra idé og helt frem til evalueringen i etterkant, akkurat så mye involvering du ønsker fra oss. 

Gjennom mange år har vi tilrettelagt og skreddersydd alle typer arrangement, vi kommer gjerne med et tips eller to. Vi tilpasser oss etter ønsker og behov, uansett størrelse, kompleksitet og budsjett. 

 

Ta gjerne kontakt for uforpliktende forslag til teambuilding-aktiviteter og skreddersydde opplegg!