Teambuilding-aktiviteter for din bedrift

Teambuilding bidrar til å motivere og engasjere de ansatte, og det er nettopp denne drivkraften bedriften din trenger med jevne mellomrom. Følelsen av å løse krevende og morsomme utfordringer sammen gir mestring, og er et godt utgangspunkt for videre samarbeid.

Trenger du hjelp med teambuilding? Ta kontakt her!

 

Hvorfor er teambuilding så viktig for bedrifter?

Gjennom teambuilding får en gruppe mennesker prøvd seg på ulike aktiviteter og oppgaver som skiller seg ut fra de daglige gjøremålene. Felles opplevelser og samarbeid bidrar til å bygge tillit og en mer effektiv kommunikasjon. Bedriftskulturen må bygges på tillit og motivere de ansatte, gjennom sosiale aktiviteter.  

 

Styrker samholdet i din bedrift

Kombinasjonen av å gjøre noe sosialt sammen med kollegaer og utføre oppgaver med overføringsverdi til arbeidslivet, styrker samholdet. Det gir følelsen av lagånd og tilrettelegger for videre utvikling av teamet. Ved å jevnlig gjennomføre teambuilding vil samholdet pleies og det vil gi inspirasjon til å skape noe sammen.

 

Sosiale aktiviteter

Nye utfordringer skaper nye måter å kommunisere på. Når det tas avgjørelser på egenhånd og i fellesskap, vil både styrker og svakheter kommer sterkere frem. Det er en fin mulighet til å kartlegge gruppen med mennesker i andre omgivelser, og hvem kunne vel vite at Vidar på økonomi var tidligere Norgesmester i papirfly? Eller at Kristine er litt over gjennomsnittet opptatt av at ting skal deles rettferdig fordi hun har åtte søsken?

 

Læring av god kommunikasjon

Mens arbeidslivet går sin vante gang kan det iblant være vanskelig å avdekke hvor kommunikasjonen eller dynamikken er svakest. Når alle i bedriften blir tatt ut av sin komfortable hverdag og inn i nye utfordringer må de forholde seg til hverandre på en ny måte. Det kan gi en pekepinn på hvordan samarbeidet faktisk fungerer, og en fin mulighet til å vite hvilke tiltak man bør gjøre videre.

Tips til teambuilding-aktiviteter

Det må ikke all verden av planlegging til for å sette i gang med teambuilding. Mange aktiviteter er lavterskel å begi seg ut på og kan fint settes i gang på egenhånd for å kommer nærmere på gjengen. Utover det kan det lønne seg å legge litt ekstra i planleggingen til en teambuilding, både for best mulig utførelse og for å oppnå best mulig resultat i etterkant. Under har vi listet opp noen teambuilding-tips som kan gjennomføres på egenhånd.

 

Fleip eller fakta

En unik mulighet til å vise frem en humoristisk side og kanskje imponere litt. Kom med fire påstander, der tre av de skal være fakta, og én fleip. Deretter skal de andre deltakerne gjette hvilken påstand som er fleip. 

 

Musikkquiz

Lag en Kahoot med spørsmål om musikk og legg inn flere musikalske innslag der man for eksempel gjetter artist, navn på låt, eller de neste ordene i teksten. 

 

Musikkbingo kan også være et alternativ, der deltakerne får utdelt et ark med mange ulike sanger fordelt utover på bingobrettet. Spillerne må deretter gjette seg til hvilke sanger som blir spilt og krysse av på bingo-arket. 

 

Aktivitetsløyper

En løype med ulike øvelser og oppgaver for å teste både samarbeid og kommunikasjon. Bestem formålet med løypa først, skal den kun være gøy, eller skal den virkelig få testet ut samarbeidet? Gå nøye gjennom regler og utførelser, konkurranseinstinkt kan bidra til mye diskusjon!

 

Perfect Escape

Mye hodebry, mestringsfølelse og samarbeid. Perfect Escape er en aktivitet der man lærer mye av hverandre og har det gøy! Gjennom koder, nøkler, gåter og skjulte ledetråder skal et oppdrag løses gjennom kommunikasjon og kreativitet. 

 

Vi kan blant annet tilby en skreddersydd opplevelse med Power Escape der hele oppdraget løses inne i et gitt antall hotellrom. Alt blir tilpasset gruppen og hvor mange dere er. En fin måte å inkludere en teambuildings-aktivitet til et seminar eller foredrag. 

 

Teambuilding for selskapets sosiale samvittighet

Corporate Social Responsibility handler om å ta sosiale og miljømessige hensyn gjennom frivillig arbeid, noe man fint kan kombinere med teambuilding. Ta i et tak hos det nærmeste eldresenteret, bidra med en real dugnad i uteområdet på jobb eller sett i gang et arrangement for å samle inn penger til et veldedig formål. Det er en god følelse å gjøre en forskjell, les mer om teambuilding og tips til CSR her. 

Vi hjelper dere med planleggingen

Vi er en totalleverandør av arrangement til norsk næringsliv, og hjelper gjerne til med å planlegge hele eventet, tilpasse oss innenfor rammer eller levere et enkelt opplegg med teambuilding etter ønske. Vi har erfarne prosjektledere som kan følge arrangementet fra idé og helt frem til evalueringen i etterkant, akkurat så mye involvering du ønsker fra oss. 

 

Skreddersydde teambuilding-aktiviteter

Gjennom mange år har vi tilrettelagt og skreddersydd alle typer arrangement, vi kommer gjerne med et tips eller to. Vi tilpasser oss etter ønsker og behov, uansett størrelse, kompleksitet og budsjett. Les mer om hvem vi er og våre bærekraftige tiltak.

 

Ta gjerne kontakt for uforpliktende forslag til teambuilding-aktiviteter og skreddersydde opplegg!