Firmatur i Norge og utland

Venezia

Det er ikke uten grunn at hjertet slår noen ekstra slag når man ankommer Venezia. Å gå i de samme gatene som Vivaldi, Marco Polo og selveste Casanova gjorde i sin fødeby, vekker historiske følelser.

Ingen andre steder i Europa får du den umiddelbare følelsen av å ha reist 400 år tilbake i tiden så sterkt som i Venezia. Byen har knapt endret utseende siden 1600-tallet, og både biler, høyhus og neonskilt glimrer med sitt fravær. Fortsatt fylles byen med lyden av bølgeskvulp mot gondolen og casanovaer som fremfører serenader til sine elskere.

Venezia var engang en selvstendig republikk og en av Europas mektigste byer. Skipene rullet inn i byens havn fullastet med krydder og skatter fra Østen, og innbyggerne smykket ut bygningene og lagde det ene palasset mer overdådig enn det andre. Overalt finner man kunstverk fra denne tiden, både i selve arkitekturen og i de talløse museene, galleriene, kirkene og palassene.

Byen er delt opp i flere bydeler hvor de forskjellige bydelene tilbyr noe eget og skaper mangfold og atmosfære i byen. Alt med kjærlighet i tankene og et glass god vin i hånda.