Firmatur i Norge og utland

Montenegro

Blått hav, grønne skoger, solrikt, flotte middelalderbyer, deilig mat og drikke. Montenegro er den nye hotte destinasjonen i sørøst-Europa.

Dette lille landet er en perle som mange har begynt å få øynene opp for. Med milelang kystlinje til Adriaterhavet er det et yndet sted for sol og den gode sommerfølelsen. Her kan man nyte god mat og drikke til en fordelaktig pris. Kjøkkenet er inspirert av det italienske, ispedd robust balkansk tradisjon. Det er mye å oppleve, spesielt langs kystlinjen. Middelalderbyen Kotor er vel bevart, og har fantastiske bymurer som slynger seg opp fjellsiden. Budva er særlig kjent for litt folkeliv, med strandlinje pakket med utesteder og nattklubber. Montenegro betyr «svart fjell» og som navnet tilsier består landet av mye fjell. Ta turen gjennom de 25 hårnålsvingene opp fjellsiden fra Kotor til nasjonalparken Lovcen og nyt den spektakulære utsikten.

Montenegrinere har rykte på seg for å være litt late. Det er de ikke, men det er et ordtak som heter «Sve polako, sve polako», som betyr «Ikke bekymre deg. Ta det rolig så ordner alt seg». Velkommen til behagelige Montenegro!