Edutainment

Knut Jørgen R. Ødegaard

Denne entusiastiske mannen har i lang tid formidlet astronomi og engasjement til det norske folk.

Foredragene og presentasjonene er – ikke overraskende – preget av et spektakulært billedmateriale, entusiasme og engasjement.

Foredragene skreddersys etter behov, men inkluderer blant annet følgende standardutgaver (med spektakulære bilder, filmer, animasjoner og lydeffekter):

Bang!
Kollisjoner og eksplosjoner i verdensrommet. Handler om de mest spektakulære, voldsomme, vakre og viktige fenomenene i Universet. Asteroidenedslaget som utryddet dinosaurene, solstormer som truer med å sette oss tilbake til steinalderen, fantastisk vakre gasståker, superslurpende sorte hull og mye mer.

Vårt merkelige kosmos
Inneholder mye av det samme, men legger mer vekt på utforskningen av Solsystemet, inkludert landingene på Mars og letingen etter liv og vann der.

Klimaforedrag: Påvirkninger fra Solen, jordbanen og andre kosmiske effekter, samt virkelig langtidshendelser som etterhvert gjør Jorden til et utrivelig sted.

Astroshowet “En kosmisk reise”:
To timer, som holdes sammen med samboer Anne Mette Sannes. Har fylt noen av de største konserthusene i Norge til randen.

Årlig holder Ødegaard rundt 100 foredrag rundt omkring i Norge og utlandet.

Enten det er interesse for påfyll av kunnskap i teknologiske bedrifter, påfyll av engasjement i andre sammenhenger eller kosmisk underholdning, anbefales Ødegaards foredrag på det sterkeste!