Firmatur i Norge og utland

Barcelona

Som mange andre har Kjentfolk har lagt sin elsk på Barcelona. Det er ikke uten grunn at Barcelona er en av våre favorittbyer. Kort reisevei, god temperatur hele året gjennom og en atmosfære få kan måle seg med.

Barcelona har alt! Spektakulær arkitektur, kunst og kultur i verdensklasse, ekte storbyfølelse og noen km med badestrand langs intet mindre enn Middelhavet.

Kan man be om mer?

I all beskjedenhet egentlig ikke, men det er bare det at Barcelona overøser deg av inntrykk og aktiviteter – og mat. Det Katalanske kjøkkenet er stappfullt av godsaker, alltid like solmodent og ferskt. Tapas eller picapica, som er den katalanske versjonen, holder en generell høy kvalitet uansett om den kommer fra en bar, tradisjonsrik restaurant eller fra en av de høyt meritterte kokkene i gourmetrestaurantene.  Det som imponerer er at Barcelona kan servere hjemmelaget, kortreist god mat og drikke, med og uten bobler, rødt eller hvitt, svakt eller sterkt med innlevelse og stolthet.

Byens fotballag er selvfølgelig kjent for oss alle. Camp Nou kan skilte med oppunder 100 000 sitteplasser. Det setter dype spor i sjelen å høre fansen synge Cant del Barca med stolthet og av full hals. Vi kan være behjelpelig med billetter på tribune og i VIP.

I sentrum av gamlebyen ligger gatene som et virvar av labyrinter. Sjarmerende smug som hver av de tilbyr spennende butikker og serveringssteder. Midt i hjertet av virvaret befinner du deg på Plaça Reial som er et absolutt must for et Pit-stop.

 

Apropos pit-stop Circuit de Barcelona-Catalunya kan tilby en drømmedag for de bilinteresserte. Formel 1 banen har et variert og spektakulært utvalg til fartsfylte aktiviteter. Var du ikke spesiellt bilinteressert før du kom hit – så blir du det garantert etter en runde i en Rød Ferrari.

I en radius på under en time fra sentrum, når vi ut til berømte vingårder og cavahus. Freixnet, Codorniu, Torres, jean Leon er bare et lite utvalg av tradisjonelle vingårder i distriktet. Alle kan tilby smaking, lunsj eller middag for store og små grupper.