Firmatur i Norge og utland

Alpene

I Alpene kan du oppleve et vakkert naturlandskap samtidig som du kan legge opp til en aktiv konferanse. Alpene omfavner flere destinasjoner og land. Reiseveien varierer, likeså tilbudet og stilen på hvert sted. Felles for de alle er osteretter, snaps og øl. Kjentfolk viser vei til deg som vil oppleve pudderparadis i utlandet.

Frankrike

Chamonix og Val d`Isère er to variabler i Frankrike, Chamonix er en stor by med middels partyfaktor, populært for skibomser og skiglade mennesker. Skiforholdene her er fra middels til øvet, her finner du også Eurpoas høyeste fjell Mont Blanc som er et typisk skrytefjell å ha kjørt i. Chamonix er ikke en typisk ski in / ski out by, her er det transport til løypene fra hotellene.

Val d`Isère derimot er en koselig landsby med gode restauranter og bra natteliv. Dette lille stedet er faktisk ansett som ett av verdens beste skisteder med nesten 100 skiheiser og 300 km med løyper. Her går du rett ut fra hotellet til skitrekket som tar deg til løypenettet Esacape Killy, oppkalt etter den lokale skihelten Jean Claude Killy. Fra løypenettet når du også de to andre skibyene Tigne og La Daille.

Fellesnevner i de Franske Alpene er fantastiske luksushoteller og Chaleter.

 

Sveits

Zermatt tilbyr løypenett for den erfarne skikjører og lite tilrettelagt for barnefamilier. Det siste gjør at voksent publikum, konferanser og kjendiser som kongehus og artister som Madonna reiser hit. Her kan de boltre seg i utfordrende løyper tett oppunder Matterhorn på dagtid, og spektakulære hoteller og restauranter på kveldstid. Zermatt kan skilte med Europas høyest oppnåelige punkt med Skiheis.

 

Østerrike

Østerrike byr på partyliv, shopping i Innsbruck og skikjøring for de kravstore – men også for alle. Stemningen i de Østeriske Alpene er av de sjeldne.

Arlberg-fjellene med St Anton blir regnet som Alpenes mest omtalte ski-resort på grunn av sitt heftige partyliv. Berømte afterskibarer midt i bakken selger mer øl enn noen andre barer i Østerrike, denne bør oppleves. Arlbergfjellene tilbyr også nabo-byer som Lech, hvor stemningen er roligere og løypenettet noe lettere for mindre erfarne skikjører. Er du en ihuga skikjører så bor du midt imellom de to byene og kan kjøre hele Arlberg passet fra hotelldøren.

Gullkalven for mange er Saalbach, lett å reise til, mye å velge i og ikke minst en miljøvennlig bilfri by. Fra enkel standard på overnatting til de store konferansehotell med luksus og alle tenkelige fasiliteter. Med 70 skiheiser og nesten 30 mil med løypenett – selvfølgelig med barer og restauranter hvor mat og drikke nytes i solen til tonene av tirolermusikk.