Musikkartister

Vidar Johnsen

En av Norges flotteste stemmer, med en lang karriere som artist med låter som alle har et forhold til.

Vidar Johnsen går for å være en av landets aller største sangere og tekstformidlere som sammen med publikum alltid skaper øyeblikk man sent vil glemme. Han er nok for veldig mange musikkelskere mest kjent for sin rolle som frontfigur i Haugesunds-gruppen VAMP, hvor han jobbet som vokalist fra sommeren 1999 til november 2006. Vidar bidro blant annet med radiohiten og livefavoritten Fuglane vett på Vamp-albumet Månemannen som kom ut i 2002.

Han debuterte som plateartist allerede som femtenåring da han i 1986 stakk av med seieren i Se og Hørs talentkonkurranse Talent 86. 1. plassen innebar platekontrakt som endte med at han danket ut selveste A-ha fra Norsktoppen med singelen Vår eneste jord da den kom ut i 1987. Siden den gang har Johnsen bidratt som låtskriver og vokalist på nærmere 30 album som tilsammen har solgt ca. 600 000 eksemplarer i Norge.I 2007 avsluttet Vidar Johnsen sitt samarbeid med Vamp og et nytt samarbeid blomstret med hans svenske venn Peter Nordberg. De spilte inn tre suksessfulle plater ila. tre år.

Etter over 25 år som plateartist, kom Johnsens første soloplate på norsk Galskapens Land, og som bl.a. inneholder singelen Inn i mitt liv. Vidar Johnsen entret den norske artisthimmelen allerede i 1987 og vi mener han er blant de aller fineste på denne himmelen. I 2015 var det 30 år siden han startet sin karriere som artist. Det markerte han med jubileumsturné og sammen med bandet presenterer Johnsen en varm miks av kjente Vamp og Johnsen & Nordberg slagere, og selvfølgelig låter fra han til nå siste album Galskapens Land. Johnsen har for tiden suksess med låta «Duetten» der Rita Eriksen er med som gjest, og låta er A-listet på NRK P1

Vidar Johnsens musikk er tidløs og passer til alle anledninger. Han kan bookes alene, med trio eller med fullt band!