Konferansierer

Veslemøy Solberg

Veslemøy Solberg er artist og tekstforfatter. Etter å ha briljert som skuespiller og sanger i UKErevyene på Norges Handelshøyskole, ble hun headhuntet til Ole Paus’ sommershow på Hotel Norge i Bergen i 1991.

Siden har hun etablert seg som en av Norges fremste visesangere og artister. Veslemøy Solberg har gitt ut en rekke CDer med egne og andres tekster og musikk, og har solid TV-, revy- og konserterfaring. I 2006 ble hun nominert til den prestisjetunge Spellemannprisen.

Veslemøy har tidligere arbeidet sammen med artister som Ole Paus, Jonas Fjeld, Ingrid Bjørnov, Gustav Lorentzen, Frøydis Armand, Jan Eggum, Nils Sletta og Marit Voldsæter. Veslemøy har fått strålende kritikker for tekstene sine, og i 2006 fikk hun ettårig arbeidsstipend fra Tekstforfatterfondet.

I tillegg er Veslemøy Solberg en høyt skattet revyartist, som er blitt behørig applaudert av et samstemt kritikerkorps for sine elleville parodier og sterke utstråling på scenen. Allsidigheten er Veslemøys styrke, og hun bruker den til å gi publikum gode opplevelser – enten det er som sanger, tekstforfatter eller revyartist.

Veslemøy opptrer oftest sammen med pianisten, komponisten og arrangøren Sven Ohrvik. Sven fikk Statens Arbeidsstipend for komponister i 2005, og har skrevet mye av musikken til Veslemøys tekster. Han har jobbet med de fleste i norsk musikkliv, bl.a. mange år som fast pianist for Ole Paus.