Komikere

Urbane Totninger

Urbane Totninger er en gruppe som hver sommer siden 2007 har satt opp sommershow i et telt ved Kapp Melkefabrikk i Østre Toten kommune. Gustav Nilsen fra Kapp og Paul Håvard Østby fra Eina hadde blitt kjent i Standup-miljøet i Oslo, og hadde lyst til å lage et show på Toten. Duoen er i dag kjent fra bl.a. P4, Gustav som en av landets beste parodikere og Paul Håvard som landets mest kjente ukjente komiker.

De fikk med seg Sverre Fredrik Bø Nordheim fra Starum, samt et band bestående av Torbjørn Dyrud, Håvar Gjestvang, Jon Anders Narum og Lewi Bergrud. Etter en storstilt audition, «Jakten på ei gromjinte», fant de fram til Ida Marie Ringerud fra Bøverbru. Gruppa var komplett.

Showet er en slags moderne revy, med litt standup, mange parodier og ikke minst mye musikk. Flere figurer fra showet er blitt kjente figurer også utenom scenen. Mest kjent er kanskje gladgutten «Håkon Skaug» fra Kraby, som er blitt allemannseie på Toten. Totendialekten brukes selvsagt i showet, og hele Innlandet farter til Kapp gjennom sommeren. Men «Urbane Totninger-området» utvides stadig, og i 2017 ble hver femte billett solgt i Oslo/Akershus.

Det ble storsuksess allerede første året, og siden har de faktisk økt antallet hvert eneste år! I mange år har de vært landets mest besøkte sommershow, og hvert år pusher de norgesrekorden videre oppover. Over 300.000 har besøkt showteltet i den lille bygda på Toten.

En komplett festmiddag med band, sketsjer, konferansierer, musikkinnslag, standup og mye mer. Hva om «Hellstrøm» presenterer menyen? «Therese Johaug» «Aune Sand» og «Thorir Hergeirsson» presenterer vinnere i Awardshowet? Etter mange år med parodier, sketsjer, musikalske nummer og imponerende krumspring, har denne gjengen et arsenal av innhold å ta av, og en unik festmiddag er i vente!