Konferansierer

Sven Nordin

Sven er en av våre aller mest folkekjære skuespillere kjent fra teaterscenen, fjernsyn og film. Han er kanskje best kjent fra TV2-serien Mot i Brøstet hvor han spilte Nils, og filmene om Elling hvor han var Kjell Bjarne, og aller først fra TV-serien Rød Snø.

Etter artium spilte han amatørteater, gikk på Romerike Folkehøgskole og jobbet som scenearbeider og statist ved Nationaltheatret, før han ble tatt opp på Statens Teaterskole i 1979. Etter studiene ble han engasjert av Oslo Nye Teater, og den egentlige debuten kom høsten 1981. De senere årene har han vært engasjert som skuespiller ved Nationaltheatret hvor han har spilt mange store roller, bl.a. hovedrollen i Henrik Ibsens Brand.

Høsten 2001 var det premiere på enmannsforestillingen Hulemannen, som kastet et skrått og humoristisk blikk på mannsrollen. Han hadde også stor suksess med showet Pappa, som han også har turnert over hele landet med.

I tillegg til hans største film- og TV-opptredener som Mot i Brøstet, Hos Martin, og filmene om Elling, har vi sett Sven Nordin i en rekke store norske filmer de senere år; som f.eks. Burning, Sønner av Norge, Lilyhammer, og Kampen for tilværelsen.

Det kongelige hoff kunngjorde 29. oktober 2009 at kongen har utnevnt Nordin til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hans innsats for norsk film og scenekunst.»

Sven kan leies inn på firmaarrangement som konferansier, diktfremføring eller med utdrag fra showene sine.