Musikkartister

Morten Abel

En levende legende for hele vårt langstrakte land.

Fra starten i Mods via suksessen med The September When og Peltz, til en lang karriere som soloartist. Etter nærmere 20 år bak seg som solo-artist ble Morten Abel brått aktuell igjen når han i 2015 ga ut norskspråklig musikk for første gang under eget navn. Garantert et fyrverkeri på et hvert arrangement!

To år tidligere fikk vi et nydelig tilbakeblikk til Morten Abels langstrakte musikkarriere, når noen av landets største artister tolket Abels musikk i programmet Hver gang vi møtes.

Gjennombruddet med Mods på begynnelsen av 1980-tallet har gjort låta Tore Tang til en norsk klassiker og har blitt en slags nasjonalsang for Stavanger. The September When herjet på 90-tallet og ga Morten Abel for alvor tittelen som en av Norges største pop-stjerner, med låter som Bullet Me og Cries Like a Baby.

I 1997 debuterte Abel som soloartist og ble ikke mindre popstjerne av det. Hitlåter som Doberman, Hard to Stay Awake, I’ll Come Back and Love You Forever og You Are the One Lalala har blitt norske klassikere. Og Morten Abel har blitt en av de mest legendariske pop-stjernene vi har i dette landet.