Musikkartister

Jonas Alaska

Et av de sterkeste skuddene på den norske låtskriverstammen!

Jonas Alaska har siden debuten spilt på de fleste av landets scener, tv-show og festivaler. Han har bevist en egen evne til å bevege publikum i alle aldre med sin musikk, enten det er lavmælte viser med akustisk gitar, eller som frontmann med sitt knallsterke band i ryggen. Han er rett og slett et av de sterkeste nye skuddene på den norske låtskriverstammen.

Alaskas tredje album har passende nok fått tittelen Younger. Dette albumet omhandler nemlig først og fremst tenåringstilværelsen, med alt den innebærer av angst, forelskelse, skuffelser og ydmykelser. Den første singelen Summer, med tilhørende bygdefestvideo, visualiserte dette på en utmerket måte, og både den og den nye singelen I’m Sorry, ble listet på P3.

Younger er produsert av Erlend Mokkelbost (JR Ewing, Montée, Rumble In Rhodos), og mikset av Nicolas Vernhes (The War On Drugs, Dirty Projectors). I tillegg til Alaska selv, bidrar Billie Van, Even Ormestad og Thomas Aslaksen som eneste musikere på platen.

Åmligutten sjarmerte landet med sitt gullselgende, Spellemannvinnende, selvtitulerte debutalbum i 2011. Han toppet radiolistene og solgte ut klubber over hele landet. Debuten ble fulgt opp av et akustisk innspilt album, produsert av Kjartan Kristiansen (Dumdum Boys, Stein Torleif Bjella).