Konferansierer

Emil Solli-Tangen

Bredt musikalsk repertoar!

Oppvokst utenfor Porsgrunn i Telemark begynte Emil sin musikalske karriere som klassisk gitarist allerede som 12-åring. Senere ble han plukket opp av Operasanger Anders Vangen, som også underviste hans bror Didrik.
De begynte smått med mindre konserter i hjemområdet, men utviklet seg snart til å bli et navn på folks lepper i Telemark.

 
Som 19-åring ble han tatt opp ved Barratt-Due Musikkonservatorium i Oslo, på bachelorprogrammet for utøvende sangere. Allerede to år senere ble han tatt opp som en av de yngste søkerne gjennom tidene, til Statens Operahøgskole i Oslo.
 
I 2013 ble det deltakelse i Melodi Grand Prix, sammen med metallbandet Gromth. Han har kjempet seg igjennom Forsvarets Spesialkommando sin helvetesuke og ervervet den gjeve vinrøde bereten med Dag Otto Lauritzen, i TV-programmet «På tur med Dag Otto», – og han har kokkelert og bannet på Masterchef-kjøkkenet.

Senere har han sammen med sin bror Didrik, hatt stor suksess med deres konserter og sommershow «Solli-Tangen» med varierende undertitler.
Emil gjør konserter og operaroller over det langstrakte land og har et bredt repertoar bestående av alt fra norsk visesang, Crooner-melodier til operaarier og en hel del midt i mellom.

Som sceneartist er han løs og ledig, og han er kjent for sin evne til å sjarmere og formidle til sitt publikum.