Komikere

Baste Bolstad

Dersom noen kan kalles ringrev innen norsk standup, så må det være veteranen Baste Bolstad. Han har vært med siden sjangeren så dagens lys i Norge tidlig på nittitallet, og er i dag en av våre mest populære komikere på firmamarkedet.

Baste Bolstad kan trygt sies å være en av veteranene på den norske humorscenen, som rendyrker sjangeren og fremfører standup i sin edleste form. Med stor selvsikkerhet, presis timing og faglig tyngde erobrer han raskt publikums oppmerksomhet. Kun utstyrt med mikrofon, et allsidig repertoar og gjennomtenkte poenger sørger han alltid for latter og god stemning. Noe han også gjør på scener og arrangementer landet rundt.

Fra debuten i 1994 har han rendyrket sin småfrekke, men alltid gjennomtenkte og spontane form for humor. Baste går nemlig ikke av veien for å ta direkte kontakt med publikum og gjøre dette til en del av showet. Men mest av alt har den opprinnelig utdannede juristen fra Voss gjort selvironi til sitt varemerke. Dette har bl.a. resultert i mange sesonger som medprogramleder i P4, deltakelse i lokalrevyer og den selvskrevne forestillingen Fra Bygd Til By. Nettopp dette gjenspeiler også komikeren på scenen, et konstant harselas med kontrastene mellom nettopp utkantstrøk og storby.

Men uansett hvilket tema så har Baste kun ett mål for øyet – å få publikum til å ramle av stolene i latter.